Am stat de vorba cu doamna Elis Sauciuc, Director logistica/achizitii in cadrul companiei.

De cat timp este prezenta pe piata compania dvs., Trust Euro Therm si cum ati ajuns la aceasta afacere colaterala, privind inchirierea de depozite?

Suntem pe piata din 1993, in octombrie am implinit 23 ani. Am ajuns la aceasta afacere colaterala urmare a schimbarii gamei de produse comercializate, am trecut treptat la vanzarea de echipamente cu valori unitare mai mari, gradul de ocupare al depozitelor existente scazand proportional. Pe langa asta, a mai contribuit si aderarea la UE , disparitia procesului de vamuire a marfurilor facand posibila livraridirecte de la furnizorii externi  catre clientii finali, ca atare marfa nu mai tranziteaza depozitele noastre.

Cum ati caracteriza cererea de depozite din zona de nord a Romaniei? 

Am observat o crestere a interesului pentru astfel de spatii atat pentru unitati de productie cat si pentru depozite regionale.

Care sunt principalele tipuri de cereri de spatii industriale in zona (depozitare, productie, logistica, retail etc.)?

As putea spune ca cererile pentru productie si logistica au fost proponderente.

Care considerati ca sunt principalele avantaje ale zonei de nord-est a Romaniei in comparatie cu alte zone ale tarii in privinta investitiilor industriale si logistice?

Principalele avantaje sunt cele specificeprimilor intrati pe orice piata: forta de munca disponibila inca la costuri reduse, deschiderea autoritatilor locale pentru obtinere rapida a autorizatiilor si avizelor necesare si posibilitatea de inchiria ce este mai bun calitativ in acest moment.

Care sunt cele mai importante facilitati oferite de depozitul dvs. chiriasilor care ar alege zona Piatra Neamt?

Principalele facilitati sunt costurile reduse pentru incalzire gratie sistemului de incalzire in pardoseala, spatii de parcare generoase, posibilitatea de extindere rapida avand la dispozitie inca 6 Ha de teren in incinta, apropierea de oras la doar 2 km, pozitionarea pe drumul national  Piatra Neamt – Roman, drum prevazut pentru extindere la  4 benzi. 

Carui tip de companii se adreseaza spatiile dvs. ? Care este suprafata maxima si minima de inchiriat?

Ne adresam companiilor care doresc spatii mari, pentru productie sau logistica. Suprafata minima de inchiriat este de 500 m.

Aveti planuri de extindere a depozitului in viitorul apropiat sau alte proiecte de dezvoltare planificate/in derulare?

Pe masura ce spatiile vor fi inchirirate vom  investi din fonduri proprii pentru extinderea spatiilor existente pana la acoperirea terenului de 8 ha pe care ilavem la dispozitie.