Care a fost contextul pentru dezvoltarea proprietății dvs. în zonă?

Există cerere pe piață și deja vedem numeroase companii care se mută sau aleg să fie situate în altă parte decât lai Km13-23 (București-Pitești), deoarece lucrătorii și oamenii preferă să fie situați mai aproape de „acasă”.

Vedem deja dezvoltări de amploare în nord-vestul Centurii, spre Chitila, unde se dezvoltă jucători importanți.

N.G.B Distribution Center este așadar ideal situat la 9 km SV de centrul orașului București, între Șoseaua Alexandria și Pasajul Domnești. Are acces direct la Șoseaua de centură (deschidere de 700 m) și vizibilitate ridicată, precum și utilități la nivel industrial.

 

Care este suprafața totală a proiectului și suprafețele relevante? Aveți și o componentă de birou în parc?

Parcul are o suprafață totală de 15Ha (150.000m2). După finalizare, parcul va avea un TBA de + 55.000m2 de depozite și + 5.000m2 de birouri. În prezent dezvoltăm clădirile D4 (12.000m2) și D5 (6.000m2), care ar trebui să fie finalizate până în T1 2020.

 

Care a fost investiția totală pentru acest proiect?

N.G.B Distribution Center va necesita o investiție totală de peste 20 de milioane EUR + TVA.

 

Care sunt cele mai importante caracteristici oferite de proprietate clienților săi?

Suntem o afacere de familie și suntem mai preocupați să găsim chiriașul / partenerul potrivit decât să semnăm orice contract de închiriere.

Oferim servicii de asistență suplimentare pentru a ajuta clienții noștri - soluții de proiectare și amenajare, soluții de finanțare (pentru echipamente / rafturi), servicii de resurse umane, servicii de administrare a facilităților, soluții IT și multe altele ...

Parcul are utilități la nivel industrial (gaz, apă, electricitate) și o linie feroviară privată de 3 km dacă un client are o astfel de nevoie. După finalizarea depozitelor D4 și D5, vom oferi apoi - camere de dormit (pentru angajați), cantină și minimarket, zone verzi, centru de fitness și alte facilități pentru clienții noștri și angajații lor. De asemenea, proprietatea dispune de locuri de parcare mari pentru autoturisme și tiruri. Zona oferă forță de muncă disponibilă din București, Bragadiru, Domnești și alte orașe și sate vecine.

 

Cărui segment de piață se adresează companiei dvs.?

Complexul este ideal pentru companii mici și mari de logistică, distribuție, IT, comerț electronic și producție, care doresc să deservească Bucureștiul și zonele vecine. În prezent, avem în cadrul parcului un mix de companii de producție și de distribuție.

 

 Care este gradul actual de ocupare al proiectului?

În prezent, am închiriat 100% unitățile noastre existente către clienți care au suprafețe cuprinse între 1.000m2 - 10.000m2.

 

Planificați o extindere / diversificare a serviciilor furnizate în parcul dvs.? Vor găsi potențialii clienți spații disponibile în parcul dvs. în viitorul apropiat?

După cum am menționat, în prezent, N.G.B finalizează următoarea fază a proiectului, clădirea D4 (12.000m2) și clădirea D5 (6.000m2) care vor fi finalizate și disponibile pentru închiriat începând cu T1 2020. Construcția este aproape finalizată.

După finalizarea celor două unități de mai sus, vom începe procesul de autorizare pentru următoarea fază - Clădirile D6-D7 care vor include o suprafață totală de + 20.000m2 de noi depozite.

 

Căreui segment de piață se adresează companiei dvs.?

Scopul nostru este să atragem chiriași cu valori cuprinse între 1.000m2-10.000m2, deoarece clădirile și designul nostru permit diferite opțiuni de compartimentare. Profilul clientului cuprinde de la companii de logistică, distribuție, vânzare cu amănuntul la companii de producție. Parcul nostru poate găzdui unul sau toate tipurile de profiluri.

 

Dezvoltați în mod speculativ sau mai degrabă proiecte BTS?

Strategia noastră este întotdeauna să dezvoltăm în mod speculativ o cantitate minimă de spațiu de depozitare - să avem gata pe piață în cazul unei solicitări imediate. Dar, bineînțeles, primim și solicitări de proiecte BTS.

 

Care sunt planurile pentru viitor?

Planul nostru actual este de a finaliza și de a închiria clădirile viitoare D4 și D5. Scopul nostru este să facem funcționale clădirile noastre cât mai curând posibil, să oferim termeni competitivi și servicii suplimentare de asistență. După finalizare, intenționăm să dezvoltăm celelalte două clădiri rămase din proiect; D6 (12.000m2) și D7 (12.000m2), care sunt situate peste stradă.

În afara N.G.B Distribution Center, intenționăm în 2020 să demarăm dezvoltarea PL Distribution Center, situat în Popești-Leordeni, lângă PepsiCo. Site-ul va permite un depozit de 12.000m2 și observăm o creștere a cererii în zonă. Am început de asemenea în 2019 dezvoltarea proprietăților din Agigiea, Constanța și sperăm să dezvoltăm un minim de 10.000m2 lângă port în următorii ani.

Începând cu anul viitor, intenționăm să începem dezvoltarea altor proprietăți pe care le deținem în sectorul rezidențial și comercial în București și în Constanța.