Centrul poate asigura stocarea la temperaturi de la 4 grade Celsius până la -25 grade Celsius, pentru o capacitate de 4.500 europaleți, în acest moment gradul de ocupare fiind de 65% și urmând ca până la finalul anului să crească la 80-85%.

 

L-am contactat pe domnul Ovidiu Iliescu, directorul general al companiei, pentru a afla mai multe detalii despre depozite si serviciile oferite, perspectivele in piata locala si pentru a afla viziunea sa despre viitorul acestei industrii.

 

 

Când a apărut pe piață conceptul Keller Logistic și care au fost noutățile pe care le-a adus pe piața locală de servicii logistice pentru industria alimentară?

Conceptul a aparut inca din anul 2008, ca o posibila investitie ce va rezolva problemele logistice in conditii de temperatura controlata ale companiilor cu activitate in industria alimentara din regiunea Brasov (Centru).

 

Care ar fi descrierea Keller Logistic în cifre? Investiții, număr de clienți, cifra de afaceri etc.

Investitia Keller Logistic depaseste 10 mil. Euro, are momentan peste 25 de clienti si isi propune in primul an o cifra de afaceri de peste 4 mil Lei, urmand sa atinga in urmatorii ani o cifra de afaceri de peste 10 mil Lei.

 

Cărui segment de piață se adresează compania dvs.? Care sunt principalii clienți în prezent?

Serviciile KL se adreseaza in principal producatorilor din industria alimentara dar si prestatorilor de servicii logistice. Principalii clienti sunt companii din industria carnii si a lactatelor.

 

Care sunt serviciile pe care le oferă în acest moment depozitele dvs. logistice?

KL  ofera solutii complete de servicii logistice(depozitare, picking, crossdocking, ambalare etc..) in conditii de temperatura controlata , impreuna cu spatii pentru birouri clasa A+ pentru managementul si forta de vanzari regionala.

 

Care este capacitatea maximă a depozitului dvs.?

Capacitatea noastra de depozitare este de 4500 europaleti.

 

Cât de importantă este componenta de birouri din cadrul parcului dvs. logistic? Este acesta un avantaj real în fața competitorilor pe piață?

Cu siguranta este importanta, deoarece suntem astfel in masura sa putem oferi o solutie completa intr-o singura locatie si anume: birou, servicii logistice, depozitare si ambalare in conditii de temperatura controlata, tuturor producatorilor, distribuitorilor si logisticienilor din Brasov cat si celor ce opereaza la nivel national/international.

 

Cum au evoluat afacerile dvs. în primul semestru al acestui an?

Afacerile noastre au avut un trend ascendent tinand cont si de faptul ca acesta primul an de activitate.

 

Plănuiți o exindere/diversificare a serviciilor oferite? Aveți planificată deschiderea unui nou centru logistic Keller pe termen mediu/lung?

Compania KL are in vedere diversificarea serviciilor logistice ce aduc o valoare adaugata mare pentru clientii nostri si in acest sens se poate lua in calcul si constructia unei facilitati noi.

 

Cum ați caracteriza piața logistică din România, în special pe segmentul temperaturii controlate?

Este o piata ce rezista cu greu sub presiunea unor tarife mici care se ofera, si din aceasta cauza infrastructura in facilitati moderne se poate lasa inca mult asteptata.

 

Cum credeți că va evolua aceasta în următorii ani?

Industria alimentara din Romania are nevoie de facilitati moderne si eficiente pentru a fi competitiva pe piata europeana, si sper ca aceste noi investitii nu vor intarzia sa apara in viitorul apropiat.

.