Companiile locale profită de această dezvoltare, crescându-și afacerile și găsind oportunități de investiții pentru a ține pasul cu tendințele regionale. Am discutat Bogdan Bădiță, reprezentant de vânzări al unei astfel de companii din Ploiești, pentru a înțelege cum se adaptează aceste afaceri la cererea crescută de noi spații industriale în sudul României.

De cat timp este prezenta pe piata compania dvs si cum ati ajuns la aceasta afacere colaterala, privind inchirierea de depozite?

Firma Chircu Prod-Impex SRL este pe piata de22 de ani, iar decizia de vanzare/inchiriere a acestor depozite s-a luat datorita schimbarii de strategie a companie si, ca urmare a acestei schimbari, nu mai era nevoie de aceste imobile in activitatea desfasurata.

 

Cum ati caracteriza cererea de depozite din zona Ploiesti? 

Zona Prahova este considerata ca fiind cea mai buna zona din punct de vedere logistic din Romania, iar cererea este una selectiva, aici avandu-si depozitarele centrale cele mai mari supermarketuri din Romania, tot in aceasta zona isi desfasoara activitatea cele mai importante companii petroliere, dar si alte mari companii din mai toate domeniile de activitate.

 

Care sunt principalele tipuri de cereri de spatii industriale in zona (depozitare, productie, logistica, retail etc.)?

Consider ca preponderente in aceasta zona sunt cererile pentru depozitare, logistica, dar si pentru productie. 

 

Care considerati ca sunt principalele avantaje ale zonei de sud a Romaniei in comparatie cu alte zone ale tarii in privinta investitiilor industriale si logistice?

Consider ca infrastructura reprezinta principalul avantaj al zonei de sud, comparativ cu celelalte zone, aici aflandu-se cele trei autostrazi ( A1, A2, A3 ), portul Constanta, unul dintre cele mai mari porturi din Europa, de asemenea aici este si cel mai mare aeroport din Romania, precum si capitala, Bucuresti, centrul financiar cel mai important al tarii.

 

Care sunt cele mai importante facilitati oferite de depozitul dvs. chiriasilor care ar alege zona Ploiesti?

Locatia strategica, fiind foarte aproape de Bucuresti si, cum am mai spus infrastructura excelenta, avand autostrada, singurul drum national care face legatura cu Moldova la cateva sute de metri si cale ferata vis-a-vis de depozit. De asemenea, forta de munca este calificata si foarte bine specializatain aceasta zona si, nu in ultimul rand, un suport foarte mare din partea autoritatilor locale.
 

Carui tip de companii se adreseaza spatiile dvs. ? Care este suprafata maxima si minima de inchiriat?

Depozitele noastre se adreseaza unei palete foarte largi de clienti, putand fi folosite atat pentru activitatea de productie, depozitare, dar si pentru logistica, avand toate facilitatile pentru a desfasura oricare din aceste activitati. Suprafata minima este de 1000 mp, iar maxim 2.813 mp si se poate ajunge pana la 12.000 mp.

 

Aveti planuri de extindere a depozitului in viitorul apropiat sau alte proiecte de dezvoltare planificate/in derulare?

Da, compania noastra ia in calcul viitoare dezvoltari.