VGP Park București se dezvoltă pe un teren de cca. 250.000 m2 și are un potențial total de suprafață închiriabilă de aproximativ 120.000 m2 împărțit în 4 clădiri. Parcul oferă chiriașilor flexibilitate în ceea ce privește amenajarea și opțiunile de construcție.

"VGP Park București Nord este onorat să fie alegerea Golden Provider Distribution în găzduirea operațiunilor sale pentru prima clădire construită în Park. Ca de obicei, echipa noastră a convins prin capacitatea de a oferi și implementa soluții personalizate, premium, nevoilor specifice activității chiriașului nostru. Companiile care vor să se concentreze pe activitatea lor principală și să asigure dezvoltarea afacerii pe termen lung realizează importanța de a avea clădiri de depozitare și producţie cu acces direct la arterele de transport. Poziția parcului nostru, aflat la intersecția autostrăzii A3 cu șoseaua de centură a capitalei, oferă conexiunea perfectă pentru distribuție în jurul Bucureștiului și spre nord, către Ploiești și Brașov”, a declarat Claudia Petre, Leasing Officer VGP.

„Piața HoReCa a înregistrat o creștere organică în ultimii 5 ani, chiar și în condiții economice dificile, precum restricțiile din perioada pandemiei coronavirus (COVID-19), urmată de nivelul ridicat al inflației din 2022 („double digits”). La nivel național, zona metropolitană a Bucureștiului și-a menținut supremația cu o cotă de peste 50%, fiind urmată de piețe regionale precum Timișoara, Cluj, Iași, Brașov și Constanța. Tot acest „cocktail economic” a condus la o dezvoltare organică a companiilor de distribuție specializată, precum Golden Provider Distribution, acestea fiind nevoite să-și regândească lanțul logistic și să-și realoce business-ul în noi centre logistice de Clasa A, cu zone dedicate depozitării produselor la temperatură ambientală, refrigerate și congelate. Accesul instant către zona de nord a capitalei, împreună cu flexibilitatea echipei VGP România de a integra o amenajare specifică produselor congelate și refrigerate (încă din faza de dezvoltare), ne-a determinat să validăm împreună cu echipa Golden Provider Distribution relocarea depozitului central în parcul logistic VGP București Nord”, a spus Mădălin Stănescu, Managing Director MST Estate.

VGP Park București (Nord) este situat în partea de nord a Bucureștiului și poziționat exact la intersecția autostrăzii A3 cu șoseaua de centură a capitalei. Localizarea parcului, pe lângă beneficiul dat de disponibilitatea forței de muncă din această parte a Bucureștiului, îl face ideal pentru companiile active în logistică, comerțul electronic și comerțul cu amănuntul, fiind totodată o locație ideală cu acces fluid spre centrul orașului pentru distribuția finală (“last mile delivery”). Parcul oferă unităţi începând cu 1.500 m2 și până la soluţii personalizate pentru operaţiuni logistice de proporţii. Spaţiile sunt adecvate pentru servicii logistice, producţie ușoară și activităţi comerciale.

Soluții economice și ecologice

VGP reprezintă forța din spatele celor mai mari și mai moderne parcuri industriale și logistice din Europa Centrală și de Est. Echipa de specialiști a companiei creează spații personalizate, astfel încât hala să poată include, pe lângă depozite sau linii de producție, și birouri sau spații tehnice. Toate spațiile de închiriat pot fi adaptate conform nevoilor viitorului chiriaș, fiind posibile unele modificări chiar dacă o clădire este deja în construcție. VGP depune eforturi continue pentru optimizarea clădirilor sale, ținând cont permanent de nevoile pieței și de evoluțiile tehnice.

Prima clădire din Park București Nord ce poartă semnătura VGP este certificată prin metoda de evaluare BREEAM, având clasificarea Foarte Bun.