In noul centru, situat in cartierul Ghiroda, in apropierea Aeroportului International Timisoara „Traian Vuia", sunt desfasurate operatiuni de sortare, depozitare, expediere si colectare pentru livrarile de tipul UPS Express, precum si UPS Standard.

 

"Centrul regional din Timisoara beneficiaza de un spatiu de depozitare de peste 400 de metri patrati si asigura o capacitate operationala mai mare pentru companiile din vestul si centrul tarii", a spus Tim Helsen, country manager UPS Romania.

 

Facilitatea UPS serveste ca centru operational atat pentru cele mai importante companii multinationale din regiune, cat si pentru IMM-urile care doresc sa se conecteze la economiile globale.

 

Solutiile UPS sunt potrivite in mod special pentru a deservi clienti din principalele industrii din regiune, precum: automotive (componente auto), industria electronica si high tech, confectii – textile si servicii profesionale. 

 

Aceasta investitie a fost realizata dupa imbunatatirea timpilor de tranzit pentru transporturile catre doua centre importante de business si industriale din vestul si centrul tarii, Oradea, respectiv Sibiu.

 

UPS este prezent pe piata din Romania din 1990 si opereaza in mod direct incepand cu anul 2008. In prezent, UPS Romania are doua centre operationale in tara, in Otopeni si in Timisoara, precum si un punct pentru logistica pe baza de contract in Otopeni.

 

Centrele operationale UPS Romania se conecteaza la reteaua globala UPS prin intermediul a doua zboruri zilnice dedicate intre aeroporturile Otopeni, respectiv Timisoara, si centrul aerian european al UPS din Köln/Bonn, Germania. UPS Romania are 135 de angajati si o flota de transport rutier compusa din 70 de vehicule detinute de UPS si de subcontractori. (sursa: dailybusiness.ro)