Potrivit Bloomberg, proprietățile P3 sunt evaluate la 760 milioane de euro. Ca parte din tranzacție, investitorii vor investi un capital adițional pentru a întări bilanțul P3 și a susține viitoarea dezvoltare a acestuia.

“Această investiție strategică reprezintă o oportunitate unică de achiziție a unei platforme mari independente de logistică din Europa. Cu proprietăți poziționate strategic de-a lungul rutelor majore aeriene, maritime și ferate, P3 oferă un potențial de dezvoltare foarte atractiv și va contribui la dezvoltarea portofoliului nostru imobiliar,” a spus Meka Brunel, vicepresedinte executiv pentru Europa în cadrul Ivanhoé Cambridge. “Puternica tendință de creștere a comerțului electronic nu poate decât să aducă beneficii industriei logistice pe termen lung și oferă o oportunitate de a genera venituri excelente din schimbarea comportamentelor de consum din Europa,” a adăugat acesta.

P3 este un investitor, dezvoltator și administrator specializat în depozite, care furnizeazî servicii de prima clasă către logistică, comerț, automobilistică și companiilor din sectorul producției industriale. Activele imobiliare includ 48 de depozite (1,46 milioane mp) și un stoc de terenuri  care permit dezvoltarea a peste 590.000 mp de depozite în Europa.

 

P3 și-a deschis oficial biroul din București ăn 2011. (sursa: business-review.eu)