Timken și-a început activitatea pe piața din România în 1997, când a preluat de la stat aproximativ 70% din acțiunile companiei Rulmenți Grei Ploiești, în cadrul unei tranzacții de aproximativ 40 milioane de dolari.

 

"Noua fabrică consolidează prezența grupului în Europa. Investiția sprijină planul companiei de creștere strategică, DeltaX, care urmărește expansiunea geografică, creșterea competitivității și accelerarea activităților de dezvoltare și comercializare a produselor", a declarat Christopher A. Coughlin, vicepreședinte executiv și președintele grupului Timken.

 

Într-o primă etapă, fabrica de lângă Ploiești va avea 120 de angajați, se arată într-un comunicat al grupului american. Timken nu a precizat valoarea investiției.

 

"Din 1997, de când am început să producem rulmenți în România, am cooptat o echipă puternică de angajați talentați și am beneficiat de un mediu de afaceri pozitiv. Vom continua să profităm de apropierea de fabrica actuală de la Ploiești și ne vom baza pe infrastructura și angajații existenți pentru a ne extinde capacitatea", spune Andreas Roellgen, directorul operațional pentru Europa al Timken.

 

Grupul american proiectează, produce și comercializează rulmenți, sisteme de transmisie, motoare, cutii de viteze, lanțuri și produse conexe, oferind o gamă variată de servicii de reconstrucție a sistemelor de propulsie și de reparații. Timken deține 63 de fabrici și centre service în 28 de țări și are 14.000 de angajați.

 

Vânzările Timken au scăzut cu 10% în trimestrul al treilea, la 707,4 milioane de dolari, în principal din cauza efectelor de curs valutar și a cererii în scădere pe piața globală. În 2014, grupul a raportat vânzări de 3,1 miliarde de dolari. (sursa: profit.ro)