Potrivit datelor publicate până acum, în noua fabrică vor fi create 200 de locuri de muncă.

 

Potrivit certificatului de urbanism obținut luna trecută, fabrica Sykatec Sibiu va fi amenajată pe un teren cu suprafața de 30.900 de metri pătrați, situat la intersecția străzilor Salzburg și Barcelona, din Zona industrială vest. Concernul Siemens va construi aici o unitate de producție de diferite cabluri și confecții metalice pentru vagoanele de cale ferată, un sediu administrativ cu anexe, spații verzi și o parcare cu 70 de locuri. Terenul pe care va fi construită fabrica este în proprietatea WDP Development RO SRL, filiala românească a unei companii belgiene specializată în dezvoltarea de proiecte industriale.

 

Din datele depuse de WDP Development RO SRL pentru obținerea acordului de mediu, suprafața construită pentru noua fabrică va fi de aproape 8.000 de mp, din care 6.700 de mp vor fi alocați spațiilor de producție și depozitare. La finalul acestei investiții, va rămâne un ”teren de rezervă” cu o suprafață de 6.770 de mp. ”Utilitatea publică a investiției constă în dezvoltarea proiectului pentru o fabrică de producție de componente vagoane CF, care să aibă un impact asupra mediului înconjurător în limitele admise și un grad ridicat de siguranță în exploatare și muncă. Proiectul propus va crea schimbări în zonă, aducând un aport la dezvoltarea orașului, creând noi locuri de muncă și răspunzând astfel unei cerințe ce conduce la îmbunătățirea nivelului de trai în zonă”, se arată în documentația pregătită pentru obținerea acordului de mediu.

 

Viitoarea fabrică va avea ca spații de producție cinci secții: de prelucrare a tablei, de sudură, de revizie și montaj, de vopsitorie cu pulberi uscate și de cablaje. Producția și depozitarea vor funcționa într-o hală cu un singur nivel, lată de 61 de metri și lungă de 122 de metri, în timp ce sediul administrativ va funcționa într-o structură de 36 pe 20 de metri.

 

 

Sykatec va fi a treia fabrică pe care Siemens o deschide la Sibiu. Prima, Siemens Electrical Installation Technology SRL din Sibiu a fost înființată în iulie 2003 de către divizia A&D. Din august 2010, fabrica ce funcționează în zona Pieței Cibin a fost integrată în SIMEA Sibiu SRL, cea de-a doua fabrică, construită în cadrul Zonei industriale vest și funcțională din octombrie 2005. La Piața Cibin se produc echipamente electronice de joasă tensiune (siguranțe automate, diferențiale, comutatoare etc.) și subansamble realizate prin sudură în puncte, iar în Zona industrială vest – echipamente și sisteme electronice, precum și subansamble electronice pentru industria auto și electronică de putere, după cum se arată pe site-ul companiei. Numărul total de angajați din cele două fabrici este de 775. (sursa: turnulsfatului.ro)