Tronsoanele 1, 2 şi 4 ale autostrăzii Orăştie-Sibiu vor fi deschise traficului pe data de 19 decembrie, potrivit utilizatorilor forumului de infrastructură Construim România, informaţie care confirmă calendarul anunţat de autorităţi: luna decembrie a acestui an.

Cele trei porţiuni ale autostrăzii însumează 61 de kilometri, şi, după ce se vor deschide traficului, România se mai apropie de un prag: vom ajunge la aproape 600 de kilometri de autostradă. Mai precis 591, dacă luăm în calcul ultima prezentare a Guvernului legată de priorităţile din programul de autostrăzi, care dădea cifra de 530 km existenţi în momentul de faţă.

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu are 24 km şi este construit de Strabag, lotul 2 în lungime de 20 km de firmele Straco Grup şi Studio Corona, iar lotul 4, în lungime de 16 km, de Astaldi şi Euro Construct. Lotul 3 al autostrăzii, cel pe care este amplasat deja celebrul viaduct de la Aciliu, va fi inaugurat anul viitor, din cauza unor alunecări de teren.

 

Potrivit calculelor celor de la Construim România, timpul necesar pentru parcurgerea acestei distanţe scade cu 28 de minute comparativ cu cel necesar pentru acelaşi parcurs pe actualul drum naţional. (sursa: economica.net)