Prefectul Brasovului, Marian Rasaliu, a afirmat ca desi avantajul pozitiei strategice a orasului in zona de centru a tarii si forta de munca calificata ar cantari in balanta deciziei investitorilor, lipsa infrastructurii, a unui aeroport si a autostrăzii sunt puncta in minus.
„Ei mai au fabrici deschise în Polonia și Cehia și vor să deschidă o fabrică și în România, dar deocamdată nu putem ști dacă va fi o fabrică de telefoane sau de televizoare”, a declarat Rasaliu.

Oficialii Samsung neagă informația potrivit careia pregatesc dezvoltarea unei fabrici în zonă. „Întâlnirea președintelui Samsung Electronics Romania cu reprezentanții autorităților locale din Brașov a fost conjuncturală și nu a fost dedicată unor planuri de dezvoltare locală. România reprezintă o tară cu un potențial ridicat, însă Samsung Electronics nu a comunicat intenția de a investi într-o fabrică”, arată reprezentanții companiei.

Samsung Group este un gigant sud-coreean cu afaceri în mai multe domenii, de la industrie petrochimică şi construcţii la asigurări de viaţă şi publicitate. (sursa: bizbrasov.ro)