Situata in Bistrita, noua capacitate de productie Rombat reprezinta o investitie de 83,4 milioane de lei, din care 32,8 mil lei cu finantare guvernamentala nerambursabila. Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati impartiti in trei ateliere de productie.

Investitia marcheaza un moment important pe piata si reprezinta extinderea capacitatii de productie  la o capacitate de  3,3 milioane baterii in vederea dezvoltarii activitatilor de business ale companiei pe pietele externe.

Ca si business, compania a avut in 2012 o cifra de afaceri de 299 milioane lei si un profit net de 18,3 milioane lei. Numarul de angajati era de 641.

Noua capacitate de productie este proiectata pentru fabricarea de baterii auto destinate masinilor dotate cu sistemul start/stop si frana regenerativa. Sistemele start/stop  opresc automat motorul la semafor si il repornesc automat cand soferul intentioneaza sa demareze.

Aceste sisteme sunt folosite de fabricantii de automobile  pentru a indeplini cerinta obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120 g CO2 /km. Prin deschiderea noii capacitati de productie, compania tinteste o piata a viitorului pentru care este pregatita sa livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB si AGM.

Situata in Bistrita, noua capacitate de productie Rombat reprezinta o investitie de 83,4 milioane de lei din care 32,8 mil lei cu finantare guvernamentala nerambursabila. Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati impartiti in trei ateliere de productie  (fabricare placi, asamblare si formare baterii) si o zona de depozitare baterii.

Compania Rombat a fost infiintata in anul 1980. In cei peste 30 de ani de activitate, producatorul roman de baterii si acumulatori a livrat peste 23 milioane de baterii pentru o gama larga de vehicule, masini si utilaje, echipand autoturisme, autocare, camioane, masini si utilaje agricole, yahturi s.a.

Compania are trei unitati de productie si  fabrica baterii conventionale atat pentru automobile, cat si pentru aplicatii heavy duty.

Rombat si-a continuat colaborarea cu partenerul traditional Dacia Renault si si-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrand baterii pentru marcile Dacia, Renault, Peugeot si Nissan.

Pe piata externa, Rombat isi vinde peste 60% din productie in tari precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie s.a., in Franta detinand cea mai mare cota de piata, de  peste 10%.

 

Din primavara anului 2012, actionarul Rombat este grupul sud-african MetAir, detinand 99,42 %. (sursa: hotnews.ro)