Conform acestor date, prețurile producției industriale au scăzut în 23 de state membre UE, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Olanda (minus 3,6%), Lituania (minus 3,1%) și Marea Britanie (minus 2,9%). Singurele creșteri ale prețurilor producției industriale au fost înregistrate în Letonia (0,4%), Luxemburg și Malta, ambele cu o creștere de 0,1%.

 

În ritm anual, în ianuarie 2015 comparativ cu ianuarie 2014, prețurile producției industriale au scăzut cu 4,1% în UE și cu 3,4% în zona euro. Cu excepția Luxemburgului, prețurile producției industriale au scăzut în toate statele membre, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Olanda (minus 10,9%), Lituania (minus 10,6%) și Marea Britanie (minus 9,5%). România se numără printre statele unde producția industrială a înregistrat cele mai mici scăderi (minus 1,0%), scăderi mai mici fiind înregistrate doar în Slovenia și Letonia.

 

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, prețurile producției industriale din România au scăzut pe total cu 0,3%, în ianuarie 2015, comparativ cu luna decembrie 2014, pe piața internă rămânând la același nivel, în timp ce pe cea externă fiind mai mici cu 0,8%.

 

 De asemenea, în ianuarie 2015, comparativ cu ianuarie 2014, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au scăzut cu 2,1%, prețurile producției industriale livrată pe piața internă au scăzut cu 1%, iar prețurile producției industriale livrată pe piața externă au scăzut cu 4,3%. (sursa: AGERPRES)