În primul trimestru, Prologis ECE a închiriat aproape 300.000 mp, cu o creștere față de anul trecut de 30%. Tranzacțiile din Polonia au reprezentat 44% din totalul contractelor de închiriere semnate în regiune.

 

Compania a semnat noi contracte de închiriere pentru 105.000 mp și reînnoiri de contracte de peste 154.000 mp. Activitatea rămasă a fost acoperită de contracte pe termen scurt.

 

În primul trimestru, Prologis a inițiat trei dezvoltări totalizând 56.400 mp, și anume:

 

27.000 mp de spații speculative în Prologis Park Wroclaw V DC5, Polonia; 18.200 mp de spații speculative în Prologis Park Wroclaw III DC1, Polonia; și 11.200 mp de facilități build-to-suit pentru Prime Cargo în Szczecin, Polonia.

 

Compania a achiziționat Modletice D1 din Praga, cuprinzând 16.000 mp de spații logistice de înaltă calitate – redenumit Prologis Park Prague D1 West II – situat în zona Praga D1 din Cehia.

 

“Creșterea cererii clienților pe piețe selecte din regiune a contribuit la creșterea puternică pe bază anuală a activității de închiriere în primul trimestru,” a spus Ben Bannatyne, managing director, Prologis Central & Eastern Europe. “Ne-am dedicat creșterii gradului de ocupare în acest an și este posibil să pornim noi dezvoltări ori achiziții care îndeplinesc nevoile clienților noștri.”

Activând în cinci țări din regiune (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia și România) și având un portofoliu care totalizează peste 3,7 milioane de mp, Prologis este cel mai important operator de spații de distribuție din Europa Centrală și de Est (la 31 martie 2014). (sursa: Prologis)