Prologis intenționează să redenumească proprietatea Prologis Park Prague Airport. Aceasta acoperă aproape 33 de hectare de teren și are un potențial de dezvoltate pentru 132.300 mp de spatii logistice.

 

Prologis Park Prague Airport este ideal situat pe autostrada R6 – ieșirea 7, care este la doar cinci minute de Aeroportul Václav Havel din Praga, trei minute de centura orașului și 10 minute de autostrada D5 care leagă praga de Pilsen și de Germania.

 

“Este o achiziție extraordinară pentru care se adaugă portofoliului existent al Prologis din Praga și diin împrejurimi, a cărei poziționare excelentă și accesibilitate o transformă rapid într-un hub central european cu o importanșă netă în regiune,” a spus Martin Polak, Prologis Country Manager, Cehia și Slovacia. “Având în vedere accesul său direct către legăturile de transport cu majoritatea orașelor din Cehia și către Germania, Prologis are plăcerea de a oferi acest spațiu care îndeplinește cerințele clienților noștri pentru facilități de distribuție de înaltă calitate.”

 

“Deoarece activitatea în sectorul imobiliar industrial crește iar dezvoltatorii sunt diin nou foarte activi în acest domeniu, am decis să vindem partea rămasă din parcul logistic către un singur dezvoltator,” a afirmat Marie Passburg, președinte Skanska Property Czech Republic.

 

Agenția Colliers International a reprezentat compania Prologis în această tranzacție. (sursa: europaproperty.com)