Productia industriala (serie bruta) a crescut in primul trimestru in urma avansului industriei prelucratoare cu 11,7% si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 1,3%. Industria extractiva a scazut cu 0,9%, se arata intr-un comunicat al INS.

 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+14,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,8%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+6,4%) si industria energetica (+3,1%).

 

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, avansul productiei industriale a fost sustinut de industria prelucratoare (+12,1%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%). Industria extractiva a scazut cu 0,5%.

 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,6%), industria bunurilor de uz curent (+8,5%), industria bunurilor intermediare (+6,1%) si industria energetica (+4%).

 

In luna martie 2014, productia industriala a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,8%, respectiv cu 1,1%. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut cu 10,8% ca serie bruta, respectiv cu 11,6%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. (sursa: dailybusiness.ro)