In perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2013, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 7,4%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+8,8%) si industriei extractive (+0,6%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 3,6%.    

 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (+13,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,2%), industria bunurilor intermediare (+4,6%) si industria bunurilor de uz curent (+4,4%). Industria energetica a scazut cu 1,4%.

 

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 septembrie 2013, a crescut cu 8,5%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (+10,1%) si industriei extractive (+0,7%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,9%.   

 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: industria bunurilor de capital (+14,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+9,7%), industria bunurilor intermediare (+5,9%) si industria bunurilor de uz curent (+5,5%). Industria energetica a scazut cu 0,9%.   

 

In luna septembrie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 27,1%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+31,9%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 4,5%, respectiv cu 2,3%. 

 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de capital (+53,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+20,7%), industria bunurilor intermediare (+16,9%) si industria bunurilor de uz curent (+15,9%). Industria energetica a scazut cu 1,9%.    

 

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,4%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+3,3%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 4,9%, respectiv cu 3,0%.

 

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor intermediare (+2,8%), industria bunurilor de capital (+2,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,0%) si industria bunurilor de uz curent (+1,1%). 

 

Industria energetica a scazut cu 3,2%. 

 

De asemenea, in luna septembrie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 6,1%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+7,6%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 6,7%, respectiv cu 1,5%.  

 

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in: industria bunurilor de capital (+13,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,6%), industria bunurilor intermediare (+3,6%) si industria bunurilor de uz curent (+0,7%). Industria energetica a scazut cu 4,7%.  

 

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,9%, ca urmare a cresterii a industriei prelucratoare (+6,4%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 6,7%, iar industria extractiva cu 2,1%.  

 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: industria bunurilor de capital (+11,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,8%) si industria bunurilor intermediare (+3,9%). Industria energetica si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 5,1%, respectiv cu 0,9%. (Sursa: dailybusiness.ro)