„Anul acesta nu putem spera mai sus de locul zece la nivel european, dar este posibil de anul viitor. Europa Cen­trală şi de Est a crescut inclusiv în perioada de rece­siune şi în continuare este loc de creştere. Însă, în com­paraţie cu Polonia întotdeauna România va fi pe locul doi“, a spus Constantin Stroe, preşedintele Aso­cia­ţiei Con­struc­torilor de Automobile din România (ACAROM).

 

Ford a anunţat oficial că din toamna anu­lui viitor va produce SUV-ul Ecosport la Craiova, model care, po­trivit unor surse din cadrul constructorului ame­rican, va avea o producţie anuală cuprinsă între 100.000 şi 150.000 de unităţi.

 

În România s-au produs anul trecut aproape 387.200 de autoturisme, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, fiind depăşită de Ungaria, unde s-au asamblat aproape 491.000 de maşini, în creştere cu 13%. Dintre acestea, peste 180.000 sunt maşini Mercedes-Benz asamblate în Kecskemet, iar restul sunt maşini Audi şi Suzuki. Polonia ocupă în continuare locul opt, cu peste 534.000 de maşini, în creştere cu 13%. (sursa: zf.ro)