Prin această tranzacţie, estimată la o valoare de circa 60 mil. euro, Portland Trust a vândut toate proprietăţile sale generatoare de venit din România.

După ce a ajuns la un acord cu fondul german de investiţii GLL Real Estate Partners pentru vânzarea complexului de birouri Floreasca Park din zona Pipera, pentru o sumă de circa 100 mil. euro, Portland Trust este acum în negocieri pentru vânzarea Bucharest West. Prin aceste două tranzacţii, Portland Trust şi-a lichidat activele generatoare de venituri din România. Compania mai are în dezvoltare un singur proiect de birouri, peste drum de Floreasca Park.

 

CTP şi-a trecut deja pe harta cu proiectele deţinute în România şi parcului logistic de la ieşirea din Bucureşti spre Piteşti. Despre această tranzacţie a scris iniţial economica.net.

 

Ţinând cont de tranzacţiile din zonă, preţul pe care olandezii l-au plătit pentru Bucharest West poate fi estimat la circa 60 mil. euro. Complexul logistic a fost dezvoltat de Portland Trust în mai multe etape începând din 2006 şi a ajuns la o suprafaţă de peste 110.000 mp. Printre chiriaşii parcului se numără companiile DSV, Iron Mountain, BUNZL, IKEA, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Portland Trust.

Peste drum de acest proiect, compania P3 a plătit în această primăvară 120 mil. euro pentru Europolis Logistic Park, un proiect cu opt depozite de 215.000 mp şi circa 40 hectare de teren pentru extindere.

 

După ce la începutul anului a anunţat că va investi 100 mil. euro în extinderea pe piaţa locală, compania CTP a reuşit să-şi depăşească deja ţinta. Prin noua achiziţie, olandezii au devenit cei mai mari proprietari de spaţii industrial-logistice din România. Recent, olandezii au cumpărat centrul logistic Prologis Park Bucharest A1 de la compania americană Prologis, pentru circa 50 mil. euro.

 

Anterior, dezvoltatorul a cumpărat Mercury Logistics Park, amplasat peste drum de proiectul Prologis, de la fondul american de investiţii Heitman, pentru circa 10 mil. euro; ulterior şi-a adăugat în portofoliu proiectul Cefin Logistic Park din Arad, preluat în procedură de insolvenţă de la Volksbank pentru circa 15 mil. euro; şi, cel mai recent, a plătit circa 10 mil. euro pentru Deva Logistic Park din comuna Băcia, proiect cumpărat de la antreprenorul belgian Yves Weerts.

 

 

În luna iulie, CTP a finalizat şi primul proiect dezvoltat integral de companie în România pentru producătorul german Frankische, pe un teren din Turda. (sursa: capital.ro)