’’Livrările se colectează la Oradea şi de acolo pornesc către partenerii noştrii din toate regiunile geografice, ajungând în termen de 24 de ore, fie că vorbim de Oradea, Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa sau Bucureşti”, a declarat Alexandru Gheorghiu, director comercial ABC Data România.

 

 

În prezent, depozitele ABC Data din Polonia, aflate în Varşovia şi Sosnowiec, asigură marfa pentru toate cele nouă companii din grup, din Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Lituania, Letonia, Estonia, România şi Germania. Pe lângă acestea, produsele din portofoliul companiei sunt distribuite prin intermediul departamentului de export în alte 21 de ţări, în funcţie de acordurile încheiate cu producătorii.

 

În total, grupul ABC Data operează în peste 30 de state, pe o piaţă ce însumează peste 170 de milioane de consumatori. Reprezentanţii companiei spun că transportul produselor se realizează de luni până sâmbătă, între depozitele din Polonia şi sediile partenerilor locali, iar în funcţie de depozitul din care provin, acestea ajung în termen de 2 sau 3 zile la clienţi. Compania intenţionează să înfiinţeze un depozit şi în România, astfel încât disponibilitatea celor peste 36.000 de produse din portofoliu să crească, iar timpul de livrare să fie redus mai mult. Subsidiara din România are în portofoliu circa 36.000 de produse de la 200 de producători, inclusiv gama proprie de tablete, sub brandul Colorovo.

 

Grupul polonez a intrat pentru prima oară pe plan local în 2010, cumpărând cu 4,4 mil. euro pachetul majoritar de acţiuni al firmei locale Scop Computers. Tranzacţia s-a dovedit a fi însă o afacere proastă pentru polonezi în condiţiile în care compania a intrat în insolvenţă pe fondul unei suspiciuni de fraudă, iar în 2013 ABC Data şi-a lichidat investiţia cu 0,5 mil. euro.

 

 

ABC Data a revenit pe piaţa locală pentru că locaţia geografică este una potrivită pentru a găzdui un centru logistic, în cazul în care compania va reuşi să se extindă în regiune în conformitate cu planurile anunţate la începutul anului. ABC Data are în vedere Bucureştiul pentru deschiderea unui depozit. Compania are în plan să ajungă la 20 de angajaţi până la jumătatea acestui an. (Sursa: zf.ro)