Peter Bečár a fost numit in functia de director general pentru Europa Centrala si de Est, fiind responsabil de operatiunile P3 in Cehia, Slovacia, Polonia, Romania si Bulgaria.

Tomáš Míček va prelua functia de director general pentru Cehia, iar Peter Jánoši pe cea de director general pentru Slovacia, acestia alaturandu-se lui Andrzej Wroński, care a fost promovat cu ceva timp in urma in functia de conducere a P3 in Polonia.

“In urma preluarii P3 din octombrie, TPG si Ivanhoé Cambridge s-au angajat sa sustina dezvoltarea companiei. Europa Centrala si de Est este una dintre zonele cu cea mai mare crestere din punct de vedere logistic din Europa, avand cele mai mici procente de neocupare pentru spatiile existente, fiind asadar regiunea cu cele mai bune oportunitati de dezvoltare. Piata ne ofera multe oportunitati, insa inainte de face urmatorul pas este foarte important sa avem echipe locale solide pentru a exploata la maxim dezvoltarea operatiunilor noastre”, a spus Ian Worboys, CEO al P3.

Oferta de spatii logistice de clasa A in Europa Centrala si de Est este foarte limitata, rata de neocupare a spatiilor P3 fiind de numai 5.6 %. Aceasta situatie a determinat o crestere a cererii pentru noi proiecte Build-to-Suit (BTS) din partea clientilor P3 si a deschis calea pentru posibile dezvoltari speculative in regiune.

Peter Bečár, care este in prezent director general pentru Cehia si Slovacia, s-a alaturat companiei P3 in 2007 ca director comercial in Slovacia, fiind ulterior promovat in functia de director general al P3 Slovacia, responsabil pentru dezvoltarea companiei, achizitiii si extinderea in acea regiune. In 2010 rolul acestuia s-a extins, preluand si conducerea operatiunilor P3 din Cehia.

Sub conducerea lui Bečár, P3 s-a extins semnificativ in Cehia si Slovacia, prin dezvoltarea, in ultimii trei ani, a sase locatii diferite in zona, inclusiv o cladire Built-to-Own pentru Audia Plastics la Tranava-Voderady in Slovacia si a unui centru de distributie pentru DHL Express la Aeroportul din Bratislava. P3 detine in prezent patru parcuri logistice in Cehia si Slovacia cu o suprafata totala de 340.000 mp de spatii pentru depozitare si birouri, in timp ce alti 30.000 mp se afla in constructie in trei locatii.

Tomáš Míček, in prezent director de dezvoltare si achizitii pentru Cehia si Slovacia, s-a alaturat echipei P3 in 2010 avand aproape 20 de ani de experienta in domeniul dezvoltarii imobiliare. In cadrul P3 acesta a fost implicat in numeroase proiecte BTS, cele mai recente fiind cele de la PointPark Praga D1 si PointPark Praga D8.

 

Peter Jánoši s-a alaturat P3 in 2012 fiind unul dintre agentii veniti de la CBRE, in cadrul careia a condus divizia de industrial din Slovacia. Din functia de director de dezvoltare al P3 Slovacia acesta a contribuit la expansiunea semnificativa a P3, mai ales la PointPark Bratislava, PointPark Zilina si Aeroportul din Bratislava. (sursa: wall-street-ro)