Tranzacția, care este încă obiectul unor termeni contractuali, include, de asemenea, aproape 165 de hectare (ha) de teren pentru dezvoltare, în principal în Polonia și România.

               

Ian Worboys, CEO-ul P3,a declarat: “Acest portofoliu de proprietăți de clasă A situate în locații cheie, consolidează poziția P3 ca investitor de top pe piața logistică din Europa. Această tranzacție vine după recentele achiziții ale P3 din Italia și Cehia, și completează strategia companiei de a creşte după achiziția P3 de către TPG și Ivanhoé Cambridge, în octombrie anul trecut. În prezent, P3 operează peste 2,9 milioane de m2 de centre moderne de depozitare și distribuție și deține unul dintre cele mai mari portofolii de terenuri pentru dezvoltare logistică din Europa. Această achiziție aduce un cash flow semnificativ care va oferi randamente atractive pentru investitorii noștri. „

 

În Polonia, parcul logistic din Blonie are o suprafață de 177,000 m2 și se află la 30 de km Vest de centrul Varșoviei, cu legături către autostrada A2 spre Poznan și Berlin. Printre chiriași se numără Bayer, IBM, Orange, Triumph și retailerul online Allegro, ceea ce reflectă atractivitatea parcului pentru marii retaileri care caută spații în proximitatea capitalei poloneze. Această proprietate dispune de 17 ha de teren pentru noi dezvoltări.

 

Al doilea parc logistic se află lângă Piotrkow, la Sud-Est de orașul Lodz, în centrul Poloniei. Acesta oferă 75,000 m2 de spații, are legături directe cu Varșovia, Wroclaw și Katowice și este situat pe un teren de 120 ha, cu potențial pentru alte noi dezvoltări. Kühne & Nagel, FM Logistic și InPost sunt cei mai mari chiriași ai parcului.

 

Parcul logistic din București este cel mai mare dintre cele trei active nou achiziționate de P3, având o suprafață de 215,000 m2 de spații ocupate aproape în totalitate, dar și un teren de 40 de hectare pentru dezvoltare. Acest parc este o locaţie cheie pentru furnizorii de servicii logistice, datorită accesului direct către autostrada A1, care face legătura cu partea de vest, și a terminalului intermodal de cale ferată pentru transportul de mărfuri, aceasta din urmă fiind parte componentă a Coridorului IV Pan European.

 

Situat în imediata apropiere a șoselei de centură și cu acces facil către centrul Bucureștiului, parcul este atractiv pentru clienți din e-commerce, cum ar fi e-Mag, unul dintre cei mai mari retaileri online, dar și companii multinaționale precum Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weis sau Interbrands.

 

Peter Bečár, ManagingDirector Central &Eastern Europe al P3, a declarat: "Noile active de lângă Lodz și Varșovia consolidează prezența noastră în Polonia, alături de parcurile deja existente în Poznan și Mszczonow. Împreună cu achiziționarea celui mai mare și strategic parc logistic din România, aceste active întăresc portofoliul nostru din Europa Centrală și de Est și completează învestițiile recente. Acest lucru ne ajută să oferim clienților noștri o platformă de centre logistice, cu adevărat pan-europeană.” (sursa: P3)