Acesta este al treilea depozit al companiei, dupa cel din Popesti Leordeni si cel construit in Bucuresti pentru parteneriatul online cu eMag.

 

In martie, Frans Muller, directorul general al grupului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, declara ca retailerul va continua extinderea in Bucuresti, unde va construi si un nou centru de distributie care sa sprijine aceste planuri. Totodata, directorul general al Mega Image, Xavier Piesvaux, arata ca potrivit planului, noul centru de distributie ar trebui sa devina operabil in anul 2016, scrie Mediafax.

 

Mega Image a continuat sa fie si in 2014 cea mai dinamica retea din Romania, dar si la nivelul din grupului Delhaize, in ceea ce priveste deschiderile de magazine. Astfel, peste jumatate din cele 180 de magazine noi anuntate de grupul belgian Delhaize pentru tarile in care activeaza au fost deschise in Romania.

 

Extinderea a fost preponderent in Bucuresti, unde de altfel sunt situate peste 80% din magazinele retelei, oras in care retailerul sustine ca are o cota de piata de peste 21%. Reteaua Mega Image a depasit in acest an 400 de magazine, dupa ce a deschis 86 de unitati noi si a cumparat 19 din cele 20 de supermarketuri Angst, pe care le-a redeschis sub propriul brand in luna decembrie. Brandurile sub care activeaza Delhaize in Romania sunt Mega Image si Shop&Go.

 

2014 a fost si anul in care numarul magazinelor de proximitate Shop&Go (205) l-a depasit pe cel al supermarketurilor standard Mega Image (194), in care Mega Image s-a lansat pe online in parteneriat cu eMag, operatiuni pentru care a construit si un depozit nou (Mega Drive) si a lansat un magazin specializat in vinuri (Wine Gallery) in mall Vitan.

 

Retailerul mai detine si un magaxin de produse congelate - AB COOL FOOD. Delhaize este prezent in 9 state cu 3.534 magazine si a avut anul trecut venituri de peste 21 miliarde euro.

 

 Romania face parte la nivelul grupului din regiunea Europa de Sud-Est si Asia, alaturi de Grecia, Indonezia, Serbia, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina. (sursa: wall-street.ro)