„Cererea pentru spații logistice de înaltă calitate în zona Bucureștiului continuă să crească, aceasta devenind una dintre cele mai dinamice regiuni din Europa Centrală și de Sud-Est. În parcul logistic Logicor București I clienții vor găsi spații de depozitare de ultimă generație, care pot fi adaptate nevoilor acestora pentru a le susține potențialul de creștere. În România deținem terenuri autorizate pentru dezvoltarea de centre logistice care permit extinderea suplimentară a peste 450.000 mp de astfel de spații, în principalele zone logistice ale țării și suntem bine poziționați pentru a satisface cerințele clienților noștri.”, a declarat Bartosz Mierzwiak, Managing Director al Logicor pentru Europa de Nord și Europa Centrală și de Est.

Odată cu finalizarea Clădirii D, parcul logistic Logicor București I cuprinde patru clădiri de ultimă generație, cu o suprafață totală de 125.000 mp de spațiu de depozitare, într-o locație privilegiată, care oferă clienților conexiuni de transport public de neegalat. Stațiile de autobuz și stația de tren, cu opriri frecvente, care fac legătura cu centrul capitalei se află la mică distanță de parc, iar cea mai apropiată linie de metrou este la 2,5 km. Locația este ideală pentru distribuție în București, deoarece până în centrul orașului se poate ajunge în mai puțin de 25 de minute la orele de vârf. Pasajul rutier suprateran recent inaugurat pe șoseaua de centură în zona Mogoșoaia îmbunătățește suplimentar accesibilitatea în zona parcului.

Companii internaționale și locale, provenind din industrii variate, au devenit chiriași pe termen lung ai Clădirii D: FMCG (Kaufland România, Top Line Distribution, B&B România), Pharma (Fildas România), logistică și distribuție (Vector International, Pro-Natur, SLS Cargo, Eurovet).

Pe baza activității sale de succes de dezvoltare și închiriere, dar și pentru a răspunde nevoilor clienților, Logicor va continua dezvoltarea în locație cu un depozit suplimentar de 22.000 mp, oferindu-le astfel clienților săi un nou spațiu flexibil și potențial de creștere pe termen lung. Bazându-se pe expertiza în proiectarea și construcția de depozite moderne de înaltă calitate și durabile, noul depozit va viza atingerea standardului BREEAM Very Good sau un standard echivalent acestuia, incluzând caracteristici precum iluminarea cu LED și stațiile de încărcare pentru vehicule electrice.

„Suntem încântați să punem la dispoziția clienților noștri spații de depozitare moderne în zona Bucureștiului. Pentru a-i ajuta să se extindă și să prospere, ne propunem să creăm oportunități ideale, oferindu-le un spațiu flexibil, durabil și de înaltă calitate. La Logicor, ne străduim să sprijinim creșterea clienților noștri și să ne îmbunătățim parteneriatele pe termen lung.”, a declarat Mihai Diaconescu, Senior Asset and Development Manager pentru Logicor România.

 Logicor este unul dintre cei mai mari proprietari și administratori de spații logistice din Europa. Logicor administrează și dezvoltă spatii logistice de înaltă calitate în toată Europa, răspunzând nevoilor distribuitorilor, retailerilor și producătorilor internaționali și locali. La 30 iunie 2021, Logicor deținea un portofoliu de 600 de proprietăți de înaltă calitate, cu o suprafață închiriabilă de 13,5 milioane de metri pătrați, situate în locațiile cheie pentru logistică în Europa. Logicor are sediile principale în Londra și Luxemburg.