Centrul are o suprafata construita de peste 45.000 mp si a fost dezvoltata pe un teren de 13.3 hectare. Este situat în comuna Cordun, lângă drumul național E85, care leagă unele dintre cele mai importante orașe ale Moldovei.


„Parte din strategia noastră de business sustenabil, eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm și în activitatea de expansiune, așadar construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorită ritmului crescut de dezvoltare a rețelei noastre de magazine. Poziționarea centrului logistic în apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului. Totodată, ca toate clădirile noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a declarat Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl România.

Noul centru logistic are 125 de porți de livrare, incluzând atât recepția mărfii cât și expediția mărfii către magazine, folosește peste 130 de utilaje încărcate electric, un generator propriu ce poate susține furnizarea de energie electrică pentru 3 zile.

Noul centru logistic este cel de-al cincilea depozit Lidl din România, după cele din Chiajna, Iernut, Nedelea și Lujoj.  (sursa: retail-fmcg.ro)