Decizia vine in urma cresterii constante a cifrei de afaceri în ultimii ani, cu o tendință medie de creștere a veniturilor cu 25%. 
“Extinderea este necesară deoarece locaţia actuală este aproape de a-şi atinge capacitatea maximă de procesare a comenzilor şi se va dovedi, în scurt timp, subdimensionată faţă de trendul de creştere a vânzărilor pe care îl estimăm” precizează Laura Ţeposu, Director de Dezvoltare şi Fondator Libris.ro.

“Suprafaţa noului depozit Libris va fi de 5.000 de mp, cu 200% mai mare decât cel actual, şi va putea găzdui peste 3 milioane de cărţi, dar şi noi game pe care le dezvoltăm, precum muzică, jocuri şi jucării sau articole care completează experienţa lecturii cum sunt ceaiurile, instrumentele de scris, cadourile”, adaugă Laura Ţeposu.

Potrivit companiei, noul depozit va optimiza procesele de lucru, va spori productivitatea și viteza de procesare a comenzilor și va permite companiei să susțină rata anuală de creștere a comenzilor, estimată la 20-30%.

"În prezent, capacitatea noastră maximă de livrare este de 3.500 de comenzi / zi. În forma actuală de depozitare, funcțională în 9-12 luni, luăm în considerare creșterea semnificativă a acestei capacități, astfel încât să putem livra 10.000-12.000 comenzi pe zi ", spune Teposu.

În primele nouă luni ale anului, Libris.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 22 milioane RON, în creștere față de anul precedent cu 20%.

Compania își propune să încheie anul 2017 cu o cifră de afaceri de 30 milioane RON. (sursa: mediafax.ro)