Immofinanz a închis acum doi ani centrul comercial, cu o suprafaţă închiriabilă de 26.000 metri pătraţi, din cauza dificultăţilor financiare care au lovit piaţa de retail din afara Capitalei, iar în locul acestuia grupul austriac dezvoltă spaţii industriale, sub brandul Log Center Arad.

 

Potrivit unor surse din piaţa imobiliară, citate de compania de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield, producătorul german de cabluri a pre-închiriat 7.000 de metri pătraţi din spaţiile disponibile.

 

Proiectul este amplasat pe drumul european E68, care face legătura între Szeged (Ungaria) şi Braşov.

 

Contactaţi de MEDIAFAX reprezentanţii Immofinanz nu au comentat informaţia.

 

Leoni Wiring Systems, unul dintre cei mai mari producători de cabluri de pe piaţa locală a anunţat la începutul lunii iulie că va recruta în acest an 500 de oameni la fabrica din Arad, unde în prezent lucrează aproximativ 5.300 de angajaţi. Astfel, până la finalul anului, fabrica de cabluri auto Leoni din Arad s-ar putea apropia de pragul de 6.000 de angajaţi.

 

În afară de unitatea din Arad, Leoni mai deţine în România o fabrică de cablaje la Bistriţa şi una la Piteşti.

 

Grupul austriac Immofinanz are în România 89 de proprietăţi (17 investiţii finalizate, 11 în curs de dezvoltare şi 61 de proiecte în curs de analiză) cu o valoare de 978,5 milioane de euro (659,3 milioane de euro - investiţiile finalizate, 32,5 milioane de euro - proiecte în curs de dezvoltare şi 286,7 milioane de euro - proiecte în curs de analiză). (Sursa: zf.ro)