Compania a început să opereze o nouă unitate de laminare din lemn care este complet automatizată.

Fabrica Kronospan din Sebeș are cea mai mare capacitate de producție din lume și una din patru piese de mobilier din Europa este realizată folosind elemente fabricate de Kronospan, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Odată cu finalizarea acestei investiţii, fabrica Kronospan Sebes lansează şi procesul de trecere la producţia de plăci low emission. Pentru prima dată în România o fabrică de profil va produce doar plăci ecologice, într-un semn de responsabilitate faţă de clienţi şi de mediu.

Kronospan deține două fabrici în România, în Sebeș și Brașov, cu aproximativ 800 de angajați. Grupul a investit în România aproximativ 600 de milioane de euro în ultimii 19 ani.
SC Kronospan Sebeş SA este parte a grupului internaţional cu acelaşi nume, lider la nivel global pe piaţa producerii de paneluri pe bază de lemn. Kronospan este prezent la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF). Kronospan Sebeş este un contributor important la bugetul public, cu peste 14 milioane lei, şi unul dintre principalii angajatori locali, cu peste 600 de locuri de muncă create direct şi aproximativ 4.000 de locuri de muncă indirecte. (sursa: constructiv.ro)