În luna martie a anului trecut, Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fostei fabrici de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni. În prima etapă, finalizată anul trecut, s-au investit peste 4 milioane de euro în modernizarea și retehnologizarea fabricii existente, preluată de companie la începutul anului, pentru a crește producția de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone.

Construcția noii unități de producție, demarată la începutul lui 2023, după obținerea tuturor avizelor necesare, urmează a fi finalizată în 2024 și va fi cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est. Unitatea de producție va crea peste 100 de noi locuri de muncă și va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est. Compania a început concomitent cu demararea construcției și procesul de recrutare al personalului necesar noii fabrici, pe o platformă online dedicată comunității locale www.knaufinsulation-tarnaveni.ro .

Investiția totală în proiectul Kanuf Insuation din Târnăveni, județul Mureș, se ridică la peste 135 milioane de euro și va avea un impact important asupra cifrei de afaceri a companiei, care se va suplimenta cu peste 50 milioane euro anual.

”Anul acesta am făcut incă un pas foarte important pentru business-ul nostru din România, cu impact direct la nivel de comunitate locală și nu numai. Implementarea investiției va avea un efect multiplicator în economie prin antrenarea altor investiții conexe și dezvoltarea furnizorilor locali de produse și servicii din regiune. Mai mult, misiunea noastră este să devenim cu pilon central în dezvoltarea durabilă a orașului Târnăveni și nu numai, a județului Mureș. Asta înseamnă, pe lângă investiții comunitare, asigurarea de condiții superioare și sigure pentru angajați, un mediu de lucru profesional, la standardele globale Knauf Insulation”, declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.