'Studiul de impact este un proiect unic pentru AmCham, fiind prima analiză de acest fel a impactului economic realizat de companiile membre în România. Rezultatele studiului de impact confirmă reprezentativitatea şi relevanţa AmCham şi ne obligă să rămânem un militant activ pentru un mediu de afaceri stabil, predictibil şi competitiv', a arătat preşedintele AmCham România, Valeriu Nistor.

Potrivit studiului, contribuţia totală la formarea PIB în România a celor peste 350 de companii membre AmCham a fost de 11,2 la sută, în 2011.

Multinaţionalele americane prezente în România şi celelalte companii membre AmCham au contribuit la bugetul de stat cu taxe pe profit evaluate la 7,79 la sută din total, la bugetul asigurărilor sociale din contribuţiile achitate de angajator cu 6,47 la sută, iar la bugetul asigurărilor sociale de sănătate din contribuţiile angajatorilor, cu 6,39 la sută.

 

Studiul de impact a fost realizat de compania de consultanţă EY, pe baza datelor furnizate de companiile membre AmCham. (sursa: economica.net)