Preşedintele Diviziei Friction Materials din cadrul Honeywell, Rainer Bostel, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că din cele 57 de milioane de euro care vor fi investite până în anul 2015 în fabrica de lângă Ploieşti, care produce plăcuţe de frână pentru autovehicule, 16 milioane de euro reprezintă ajutor de la Guvernul României, aprobat în anul 2011, care este acordat pe măsură ce se fac investiţiile.

Construcţia fabricii din Ploieşti West Park a început în noiembrie 2011, iar un an mai târziu a apărut şi prima producţie de plăcuţe de frână.

Întrebaţi de ce această unitate este inaugurată oficial după aproape un an de la începerea activităţii, reprezentanţii companiei au explicat că au dorit să arate o fabrică aflată în funcţiune. 'Astăzi am dorit să marcăm oficial evenimentul şi nu ne-am dorit să tăiem o panglică unui plant, ci ne-am dorit să arătăm o fabrică funcţională', a precizat Bogdan Dimitriu, managerul fabricii din Prahova.

De la începutul activităţii şi până în prezent, fabrica a produs mai mult de două milioane de plăcuţe de frână, producţia fiind destinată în cea mai mare parte exportului în Europa, China şi Mexic.

'Am profitat de această întâlnire pentru a anunţa că România are în plan să păstreze o credibilitate şi o stabilitate a condiţiilor economice şi fiscale şi, de asemenea, că modificările pe care le-am făcut şi pe care le vom face în continuare sunt de natură să încurajeze investiţiile în mod special în domeniul cercetării şi inovaţiei', a afirmat primul-ministru Victor Ponta, în discursul ţinut în faţa invitaţilor prezenţi la eveniment.

Potrivit acestuia, faptul că încă se investeşte în România arată că ţara noastră are potenţial şi prezintă încredere pentru investitori.

Premierul Victor Ponta a arătat, de asemenea, că prezenţa unei companii ca Honeywell în România este 'un semn de încredere şi până la urmă o onoare pentru noi, ca ţară', în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei americane la nivel global 'se apropie de bugetul anual al României'.

Fabrica Honeywell are, în acest moment, 220 de angajaţi, numărul lor urmând să ajungă la 300 până în 2015. Unitatea de producţie este amplasată în parcul industrial privat West Park care se întinde pe o suprafaţă de peste 285 de hectare, la câţiva kilometri de Ploieşti. (sursa: AGERPRES)