Proprietățile includ un total de șapte depozite pe 70.000 de mp. Acestea sunt situate în Gadki și Grodzisk Mazowiecki, ambele în proximitatea autostrăzii A2, care leagă Varșovia de Berlin. Unitățile au fost construite între 1995 și 2004 ca build-to-suit pentru grupul Raben, o firmă mare de outsourcing pentru logistică. Raben rămâne în continuare chiriaș în ambele proprietăți.

Unitatea logistică din Gadki include cinci depozite cu o suprafață totală de 30.000 mp, iar cea din Grodzisk Mazowiecki include două depozite cu 40.000 mp.

Hines Polonia va fi asset manager și property manager. Tranzacția crește portofoliul de spațiu industrial gestionat de Hines în Polonia la aproximativ 340.000 mp.

"Am fost atrași de aceste proprietăți grație locațiilor lor cheie și chiriașului solid. Credem că Polonia este un loc bun de investiții pe termen mediu și lung,” spune Mieczysław Godzisz, senior managing director și director de țară al Hines în Polonia.

Jones Lang LaSalle a reprezentat vânzătorul în tranzacție, iar serviciile legale pentru acesta au fost prestate de Cameron McKenna, în timp ce consultanța juridică a Hines a fost asigurată de Norton Rose.

 

Hines Russia & Poland Fund (HRPF) este un fond din Luxemburg, creat în 2012 cu scopul de a investi peste 900 mil. de euro în imobiliare din Rusia și Polonia. Este al patrulea fond de acest tip al Hines în zonă. (sursa: europaproperty.com)