Noua capacitate produce țevi cu conexiuni premium ce sunt utilizate de companiile petroliere în operațiuni în medii dificileprecum offshore, la mare adâncime, corozive, în puțuri cu temperaturi și presiuni ridicate.

,, Cu noua linie OCTGpremium line din Zalău, Tenaris își sporește capabilitatea de a-și deservi clienții din Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și regiunea Caspică”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Această lansare vine la un an după punerea în funcțiune a liniei pentru finisarea țevilor cazane cu o lungime de până la 26 de metri și achiziționarea unei facilități de producție a prăjinilor de pompare din Câmpina.

Investiţiile companiei, în ultimii opt ani, s-au ridicat la circa 300 de milioane de dolari.

Tenaris este unul dintre cei mai mari furnizori de produse tubulare și servicii asociate pentru industria mondială a energiei și alte aplicații industriale. Afacerile grupului au fost anul trecut de circa 500 milioane de dolario. Aproximativ 80% din vânzări companiei sunt destinate piețelor internaționale.

 

TenarisSilcotub operează  un sistem industrial integrat - de la fier vechi la produse tubulare cu valoare adăugată mare - și are, în prezent, circa 1.600 de angajaţi. (sursa: forbes.ro)