Finalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru al anului 2019, iar fabrica va oferi în prima fază peste 80 de noi locuri de muncă în Ploiești.
„Noua fabrică din Ploiești este un proiect ambițios, în care avem mare încredere, de aceea le mulțumim încă o dată celor care au fost alături de noi în cei peste 20 de ani de prezență în România. Avem planuri foarte mari pentru următorii ani, iar sprijinul partenerilor și clienților noștri este cel mai important. Suntem încântați că am ajuns în această fază și, în sfârșit, vedem cum încă o fabrică se construiește de la zero, fabrică în care se va produce la cele mai înalte standarde ale industriei”, a declarat Ady Hirsch CEO Alka Group.

Noua unitate de producție, care ocupă o suprafață totală de peste 10.000 mp, se construiește în Parcul Industrial Ploiești. Fabrica va cuprinde o hală de producție, un depozit de materii prime, un depozit de produse finite, o clădire administrativă, o bază tehnică locală și un magazin cu terasă.

Investiția este un lanț integrat - de la preluarea principalei materii prime la vânzările directe către consumatori. Mai mult de 25% din întregul proiect vor fi dedicate spațiilor verzi.

Din investiția totală de 11,5 milioane EUR, 2,394 milioane EUR reprezintă ajutor public nerambursabil în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), iar restul provine din cofinanțarea privată de la Unicredit Bank.

În 2017, Grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 173 milioane RON și are acum peste 600 de angajați. (sursa: modernbuyer.ro)