Pentru primele unități logistice din cadrul proiectelor Constanța Business Park și Chitila Logistics Hub – parcuri industriale deținute și dezvoltate în cadrul unui parteneriat cu Globalworth – sunt în derulare lucrările de fit-out, în acord cu cerințele chiriașilor. Este vorba de unități de depozitare și desfășurare de operațiuni distribuție, cu suprafețe de peste 20.000 mp, poziționate strategic, în zone bine conectate și anume la Constanța, în imediata proximitate a portului și la Chitila,în apropierea șoselei de centură a Capitalei.

                                  

Chitila Logistics Hub                                                                                Constanța Business Park

“În acest moment, lucrăm intens la acomodarea chiriașilor în depozitele din cadrul Constanța Business Park – un proiect mixed-use amplu, dezvoltat pe un teren de 100 Ha - și Chitila Logistics Hub – destinate companiilor care asumă promisiunea de distribuție rapidă a mărfurilor. Întreaga echipă își concentrează forțele asupra livrării spațiilor promise clienților noștri și primirea lor în cele mai bune condiții, așa cum ne-am angajat. Vorbim despre companii din industrii precum operațiuni de distribuție, retail, ecommerce, pharma și food & beverage.

Pentru unii dintre ei, avem cerințe speciale, cum ar fi, de exemplu, instalarea unor zone de temperatură controlată. Acesta este un proiect provocator și extrem de interesant, pentru unul dintre clienții noștri care a decis să aibă propriul depozit dedicat divizei de ecommerce. Vom vorbi pe larg despre el, într-un moment viitor”, spune Raul Petrache, director tehnic Global Vision.

Și la Oradea, Global Vision pregătește darea în exploatare a primei unități de asamblare pentru IWIS Engine Systems - producătorul german de lanțuri de distribuție. Este vorba despre un proiect cu o suprafață actuală de 6.700 mp, cu posibilitate de extindere până la 10.000 mp.

“La Oradea, finalizăm în curând prima fabrică IWIS din România. Este un proiect despre care vorbesc cu multă mândrie, pentru că odată cu livrarea acestei unități de asamblare la Oradea, Global Vision își reconfirmă rolul de ambasador în atragerea de investiții în România. IWIS este un producător de automotive cu tradiție centenară. E o adevărată onoare pentru noi să lucrăm la realizarea acestui proiect alături de inginerii germani și să creăm valoare pentru comunitatea locală în acest fel. În acest moment, unitatea este aproape gata și se lucrează la montarea liniilor tehnologice de asamblare. Lucrăm la finisarea spațiilor de birouri, punerea în funcțiune a sistemelor de climatizare VRF, aer comprimat, apa tehnologică răcită, grupuri sanitare și la platformele exterioare. În paralel, lucrăm cu echipele de ingineri ai IWIS la sistemele IT și conectarea camerei serverelor”, adaugă Raul Petrache, director tehnic Global Vision.

imagini din cadrul noii fabrici IWIS Systems de la Oradea

 

Tot în vestul țării, Global Vision a livrat la finalul anului trecut 20.000 mp de spațiu logistic în Timișoara Industrial Park II, suprafață închiriată ulterior către companii precum NDB și DS Smith.

În anii precedenţi, Global Vision a dezvoltat la cheie fabricile grupurilor Litens, Valeo, Honeywell, dar şi logistică, pentru producătorul german de anvelope Continental din Timişoara. (sursa: Global Vision)