"Anul trecut o companie americană a cumpărat fabrica de armament de aici, din Ştefăneşti, cunoscută sub numele de Uzina Mecanică Drăgăşani. Din câte am înţeles, nu îi va schimba profilul, va rămâne tot pe profil militar şi acum se lucrează la reparaţii, la noile linii tehnologice. Din câte ştiu, vor angaja între 400 şi 800 de angajaţi şi este un semn bun atât pentru noi ca localitate, dar şi pentru municipiul vecin Drăgăşani. Oricum, zona economică limitrofă Drăgăşaniului îşi revine treptat şi asta va duce la creşterea nivelului de trai din sudul judeţului", a declarat Uţă.

 

Uzina Mecanică Drăgăşani a fost cumpărată în anul 2004 de Gheorghe Becali, iar în anul 2013 a intrat în insolvenţă şi a fost scoasă la licitaţie de către DGFP Vâlcea.

 

Până în 1989, uzina din Drăgăşani producea muniţie de război.

 

Uzina Mecanică Drăgăşani nu este singura de profil care a funcţionat în judeţul Vâlcea, mai existând alte două - Uzina Mecanică de Armament Băbeni şi Uzina din Râmnicu Vâlcea. Cea din urmă funcţionează în prezent pe profil de confecţii metalice, în timp ce din Băbeni se confruntă de mai mulţi ani cu probleme financiare. (Sursa: economica.net)