Fabrica va avea circa 300 de angajaţi.

 

"Ne-am orientat investiţia către România datorită condiţiilor bune de piaţă, avantajelor poziţionării în regiune, a logisticii şi stabilităţii economice a ţării. Totodată, deoarece oraşul Craiova se află situat chiar în centrul regiunii în care vom face distribuţia, vom optimiza distanţele din punct de vedere logistic şi vom putea ajunge mai repede la consumatori. Intenţia noastră este de a deveni un brand regional şi global. Odată cu investiţia în România, am făcut un pas important către îndeplinirea acestui obiectiv", a declarat marţi într-un comunicat preşedintele ETİ, Firuzhan Kanatlı.

 

El a fost prezent marţi la ceremonia de începere a lucrărilor la fabrica din Craiova, alături de preşedintele Consiliului Executiv ETİ, Hakan Polatoğlu, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

 

Oficialii turci au afirmat că fabrica va produce 11.000 de tone de dulciuri în primul an, care vor fi exportate către 40 de ţări. Compania deţine şapte fabrici, cu 7.000 de salariaţi. (Sursa: mediafax.ro)