In cadrul anchetei de conjunctura din luna octombrie 2014, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +6%). In ceea ce priveste productia, se va inregistra crestere in fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjunctural +36%) si fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +35%). Pentru fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se estimeaza scadere accentuata a productiei (sold conjunctural -50%), informeaza Mediafax.

 

Totodata, pentru preturile produselor industriale si pentru numarul de salariati se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +2%, respectiv 0%). In activitatea de constructii se va inregistra o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -27%), dar si a numarului de salariati (sold conjunctural -17%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -26%). In schimb, preturile lucrarilor de constructii vor fi relativ stabile (sold conjunctural -2%).

 

Pentru comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +3%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural -2%).

 

De asemenea, angajatorii prognozeaza cresterea moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%) si o relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +4%). Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%), la fel si numarul de salariati (sold conjunctural -1%) si preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor (sold conjunctural 0%). (sursa: wall-street.ro)