Spirit Circuits va produce circuite integrate la Craiova, iar Portsmouth Aviation va fabrica filtre de apă.

 

Anunţul a fost făcut de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, care se află în această perioadă, împreună cu mai mulţi consilieri locali, precum şi cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, într-o vizită în Marea Britanie cu prilejul lansării Proiectului BRIDGE, eveniment organizat în localitatea Winchester, scrie Agerpres.

 

‘Anul trecut, am deschis la Hampshire un centru de afaceri al municipiului Craiova, un centru care acum începe să dea roade. Joi s-au semnat documentele prin care două companii importante din Marea Britanie îşi vor deschide fabrici la Craiova. Una dintre acestea va produce, iar cea de-a doua filtre pentru apă. Pentru economia locală înseamnă extraordinar de mult, la aceasta adăugându-se valoarea mare a investiţiilor, precum şi locurile de muncă nou create’, susţine Olguţa Vasilescu într-un comunicat de presă.

 

Primarul Craiovei a precizat că a vizitat mai multe parcuri industriale din spaţiul Uniunii Europene, pentru a studia ce facilităţi oferă investitorilor şi a constatat că niciunde investitorii nu pot găsi condiţii ‘mai bune decât cele oferite în România şi în special la Craiova’, precum asistenţă gratuită din partea unei persoane special desemnate din cadrul Primăriei, taxe şi impozite locale zero în parcul industrial, iar autorizaţiile de construire se obţin gratuit.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că stabilirea companiilor Spirit Circuits şi Portsmouth Aviation în noul parc industrial al Craiovei – ‘High-Tech Industry Park’ – transmite un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri, iar deschiderea celor două fabrici va genera câteva sute de locuri de muncă în zonă.

 

‘Consiliul Judeţean este proprietarul a două platforme de afaceri, ultima dintre ele primind în urmă cu câteva zile titlul de parc industrial, acordat societăţii pe care o deţine CJ Dolj, ‘High-Tech Industry Park’. Consiliul Judeţean Dolj şi Primăria Craiova se obligă să aducă la poarta fabricii toate utilităţile necesare. Nu cred că veţi mai găsi în nicio parte a Europei astfel de condiţii. Plecăm din Hampshire cu două scrisori de intenţie şi cu angajamentul ferm că două companii foarte importante vor deschide câte o fabrică la Craiova. Aceste investiţii înseamnă câteva sute de noi locuri de muncă, aspect care mă bucură, pentru că, aşa cum se cunoaşte, regiunea noastră se confruntă cu o rată mare a şomajului’, afirmă Prioteasa în acelaşi comunicat de presă. (sursa: economica.net )