Noul terminal operațional DHL permite ca procesul de sortare al mărfii să se facă imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, acestea conducând la îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale cu până la 60 de minute, ceea ce reprezintă un câștig semnificativ pentru partenerii DHL din această zonă a țării.

 

Investiția permite de asemenea livrări în aceeași zi pentru județul Cluj dar și pentru principalele orașe din județele limitrofe: Alba, Bistrița - Năsăud, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu.

 

"Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din Cluj și din zona nord-vestică a țării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în această zonă, ca parte esențială a strategiei noastre de dezvoltare" a declarat Daniel Kearvell, director general DHL Express România.

 

Cifra de afaceri a companiei în 2013 a fost de 50 de milioane de euro şi a înregistrat un profit de peste două milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

 

DHL are o experienţă de peste 22 de ani pe piaţa din România, aproape 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave, deţine o flotă de peste 200 de maşini şi oferă o acoperire de 100% la nivel naţional, prin cele 42 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe de pe întreg teritoriul ţării. (sursa: economica.net)