Cummins Generator Technologies, care operează sub numele de piață STAMFORD | AvK, este renumit pentru furnizarea de soluții de ultimă generație cu expertiză de clasă mondială și asistență globală 24/7 pentru ciclul de viață. Compania operează la nivel global cu peste 2.600 de angajați, asigurând o acoperire completă cu birouri regionale, unități de producție și dealeri parteneri din întreaga lume. Cu unități de producție situate strategic în Craiova (România), Xinrong și Xiangjiang (China), Ahmednagar și Ranjangaon (India), precum și Alternator Technology Centre din Stamford (Marea Britanie), compania furnizează alternatoare de înaltă calitate pentru a răspunde energiei în evoluție. cereri la nivel mondial.

CTPark Craiova, care se întinde pe 10 hectare, are trei clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de peste 59.000 mp și include elemente cheie de infrastructură, cum ar fi proximitatea de noduri cheie de transport, inclusiv Aeroportul Internațional Craiova și porturile de pe Dunăre. Situat strategic în partea de sud a României, terminalul are conexiuni directe cu marile orașe învecinate, inclusiv București, Sofia și Belgrad.

Aceasta tranzactie a fost consiliata de firma de consultanta imobiliara Colliers Romania.

Situat în partea de sud a României, CTPark Craiova se mândrește cu o poziție strategică de-a lungul drumurilor europene E70 și E79, facilitând conexiuni rapide către Pitești și București. Apropierea sa de noduri cheie de transport, inclusiv Aeroportul Internațional Craiova și porturile de pe Dunăre, asigură accesul fără probleme la piețele internaționale. Oferind facilități versatile, potrivite pentru activități de producție, cross-docking, depozitare și logistică, R&D, CTPark Craiova servește ca o locație privilegiată pentru afacerile care doresc o eficiență operațională optimă. Mai mult, Craiova însăși, situată la doar 200 km de București, se conturează ca un centru de investiții vibrant în regiunea Oltenia.

Cu accent pe industrii precum gazul, petrolul și producția de energie, Craiova acordă prioritate durabilității și modernizării, prezentând diverse oportunități de investiții după aderarea la UE. Susținut de modernizări robuste ale infrastructurii de transport public, de o forță de muncă calificată de la o universitate de top și de unități de afaceri moderne dotate cu facilități avansate, orașul promovează un mediu propice atât pentru creșterea afacerilor, cât și pentru îmbunătățirea calității vieții.

România este a doua cea mai mare piață a CTP, reprezentând peste 2,9 milioane mp din portofoliu în spațiul industrial și logistic de Clasa A în peste 15 orașe din România, inclusiv Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Turda, Ineu si Salonta.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și manager cotat de imobiliare logistică și industrială în ceea ce privește suprafața brută închiriabilă, cu 12 milioane mp. GLA în 10 țări. Compania certifică toate clădirile noi în conformitate cu BREEAM la „foarte bine” sau mai mult și a obținut un rating ESG de risc neglijabil de la Sustainalytics, reafirmându-și angajamentul față de sustenabilitate.