„Strategia de dezvoltare a CTP prevede o creștere anuală de aproximativ 14%, iar în 2019 ne așteptăm să atingem 740.000 mp în toată rețeaua CTP din Europa Centrală și de Est, bazându-ne pe dezvoltare proprie. Plănuim, de asemenea, achiziții de noi proprietăți, dar acestea reprezintă aproximativ 20% din creșterea noastră în acest an. În România, avem planuri de a crește cu încă 200.000 mp”, spune Ana Dumitrache, country head al CTP în România.

În 2018, dezvoltatorul a livrat peste 300.000 mp de spații logistice și a ajuns la 50 de chiriași în cele 15 parcuri industriale pe care le deține în România, dintre care 85% sunt principalii jucători de logistică, restul fiind companii de producție.

De când a intrat pe piață, CTP a investit aproximativ 500 de milioane de euro în România și intenționează să investească încă 120 de milioane de euro în următorii ani, ajungând la 1,5 milioane de metri pătrați până în 2021.

Unul dintre obiectivele principale ale dezvoltatorului este extinderea CTPark Bucharest West, care ar putea deveni cel mai mare parc industrial din România și Europa Centrală. În prezent, are o suprafață de 400.000 mp și ar trebui să ajungă la 1 milion de metri pătrați în câțiva ani. 
„În general, există semne în întreaga Europă și în restul lumii care indică o creștere economică globală mai lentă. Clienții CTP reprezintă o gamă largă de industrii cu planuri de investiții pe termen lung. Ne așteptăm ca aceste companii să continue să investească în Europa Centrală, astfel că sectorul imobiliar industrial va continua să crească”, explică Ana Dumitrache.  (sursa: economica.net)