Klaus Ohlwein, cel care a deținut funcția de director general până în prezent, a fost numit director al departamentului de Inginerie Industrială pentru divizia Anvelope, în Hanovra.

 

 

“Vin la fabrica din Timișoara pregătit să consolidez poziția companiei în regiune. Sunt încrezător că experiența acumulată în cadrul companiei mă va ajuta să duc mai departe povestea de succes pentru Continental în România. Cu sprijinul echipei locale, doresc să punem în aplicare în continuare cele mai bune practici operaționale, precum și să fim un partener responsabil pentru comunitatea din Timișoara”, a declarat noul director general al fabricii de anvelope.

 

Sorin Samonid (47 de ani), absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, lucrează în cadrul diviziei de Anvelope a grupului Continental de 15 ani, de când compania a început operațiunile în România, în anul 2000. Înainte să ocupe această poziţie, din 2013 până în prezent, a fost manager de producție la fabrica Continental din Mount Vernon, Statele Unite. Anterior, Sorin Samonid a supervizat producția de anvelope în cadrul fabricii Continental din Timișoara.

 

Klaus Ohlwein își va continua cariera în cadrul Continental, în Germania: “Doresc să mulțumesc echipei din Timişoara pentru munca, devotamentul și sprijinul de care am beneficiat în timpul mandatului meu aici. Împreună am putut să obținem performanțe importante axându-ne pe eficiență și productivitate. În viitor, mi-ar face mare plăcere să continui colaborarea și schimbul de idei cu colegii mei, angajații Continental Anvelope Timișoara”, a precizat Ohlwein.

 

Continental Anvelope Timișoara investește constant în tehnologie, în conformitate cu cerințele Uniunii Europene în ceea ce privește calitatea, protecția mediului și sănătatea. În prezent, compania produce o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, pentru a răspunde cererii de pe piață, inclusiv anvelope inovatoare pentru vehicule electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

 

De asemenea, compania a implementat un program pe termen lung pentru protecția mediului, ca parte integrată din activitatea sa curentă și a pus în funcțiune echipamente pentru reducerea percepției mirosului în perimetrul fabricii, ca parte a unei investiții de 10,5 milioane de euro.

Continental a investit peste 370 milioane de euro în fabrica sa de anvelope în cei 15 ani de activitate în România și a creat în jur de 2.300 de locuri de muncă. Investițiile s-au concentrat pe tehnologie de vârf, protecția mediului și responsabilitate socială. Continental Anvelope Timișoara a livrat, până în prezent, peste 150 de milioane de anvelope clienților din întreaga lume. (sursa: capital.ro)