Compania a investit 40 de milioane de euro în fabrica ultramodernă care va avea până la sfârşitul anului 500 de angajaţi.

Continental este unul dintre specialiştii de top din lume în alimentarea cu combustibil şi intenţionează să furnizeze aceste produse tuturor fabricilor de automobile din întreaga Europă.

Unitatea comercială Fuel Supply, componentă a diviziei Continental Powertrain, îşi va concentra producţia de mare volum a pompelor de alimentare cu combustibil în Europa.

Printre inovaţiile de la fabrica din Braşov se numără şi un concept de transport intern care elimină paleţii sau cutiile de carton care ocupă spaţiul în fabrică. Părţile primite intră în cutii de plastic standardizate pe care un sistem semi-automat le transportă apoi la locurile de muncă. Acest sistem de zone libere de paleţi va ajuta la scurtarea timpilor de producţie şi reducerea stocurilor, a precizat Rainer Kehnscherper, directorul general al Continental Powertrain România SRL.

Până la sfârşitul anului 2012 Continental a investit în România 700 de milioane de euro. Toate cele cinci divizii ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare la Timişoara, Iaşi, Sibiu, Carei, Nădlac şi de marţi şi la Braşov. Continental este partener a unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Săcălaz. În România, Continental are în prezent 12.000 de angajaţi, iar la nivel mondial 173.000 de angajaţi în 46 de ţări.

 

Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. (sursa: economica.net)