‘De astăzi începând CFR Marfă este în parteneriat cu compania de transport feroviar de marfă din Lituania şi cu toate companiile de transport feroviar de marfă din cadrul acestui proiect pentru a transporta mărfuri pe această rută din zona baltică, până în Turcia, de exemplu’, a declarat Ramona Mănescu, care a reprezentat România în cadrul secţiunii transporturi a Consiliului TTE (Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie).

Demnitarul român a adăugat că până în prezent acest proiect ocolea ţara noastră, întrucât ‘nu exista un traseu prin care mărfurile dinspre statele baltice spre Turcia şi mai departe spre Asia să tranziteze România’. ‘Fiind parte a acestui proiect, toate mărfurile vor tranzita şi România şi asta înseamnă dezvoltare economică, înseamnă colaborare şi intensificarea transporturilor de marfă’, a subliniat Ramona Mănescu.

 

CFR Marfă va putea prelua transportul de marfă prin România, iar dacă vor fi necesare investiţii pentru ameliorarea materialului rulant, a dotării cu vagoane sau containere de un anumit tip, acestea vor fi realizate, a precizat ministrul transporturilor. (sursa: AGERPRES)