“Decizia de schimbare a denumirii in acord cu brandul s-a realizat pentru a avea o comunicare unitara catre consumatori, dar si pentru a reflecta identitatea brandului care ne-a consacrat si in numele companiei”, a declarat Iulian Mangalagiu, directorul general al Brikston Construction Solutions.

 

Acesta a mai adaugat ca schimbarea denumirii companiei vine si in intampinarea planurilor de extindere a exporturilor si, in acest fel, identitatea unitara a firmei si a brandului este un avantaj.

 

Iulian Mangalagiu a mai declarat ca, dincolo de schimbarea denumirii, Brikston Construction Solutions va continua in acest an sa investeasca in serviciile pe care le ofera. Printre acestea se numara asigurarea transportului, asigurarea gratuita de consultanta si documentatie tehnica de specialitate si, in acelasi timp, oferirea unui soft care calculeaza necesarul de materiale al unei constructii.

 

Pentru 2015, Brikston Construction Solutions isi propune in continuare sa se extinda teritorial si sa dezvolte gama de produse.

 

Brikston Construction Solutions SA activeaza de peste 45 de ani, avand peste 200 de angajati. Compania a fost infiintata in 1969 sub numele de Fabrica de produse ceramice. In anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Intreprinderii de Materiale de Constructii Iasi, cu doua sectii: sectia de produse ceramice si sectia de prefabricate. Cele doua sectii ale I.M.C. Iasi au devenit societati comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucuresti, incepand cu 1991, iar din anul 1992, SC CERAMICA SA Iasi a devenit companie independenta.

 

In anul 2007, pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investitii si schimbari majore in companie, iar din 2014, compania este detinuta majoritar de fondul de investitii ADM Capital.

 

ADM Capital a investit in pietele emergente de peste 15 ani. Fondata in 1998, in timpul crizei financiare din Asia, ADM Capital a dezvoltat relatii puternice cu companiile beneficiare ale investitiilor, lucru care i-a permis sa construiasca o prezenta de durata, atat in Asia, cat si in Europa Centrala, Rusia, CSI si Turcia. Fondul a alocat 2,9 miliarde de dolari pentru 110 investitii inca de la inceputuri si in prezent gestioneaza active de 1,6 miliarde de dolari. Operatiunile de ADM Capital cuprind birouri in Londra, Kiev, Istanbul, Almaty, Mumbai, Beijing si Hong Kong. (sursa: dailybusiness.ro)