"Am facut aceasta achizitie, dar vrem sa si dezvoltam, si avem deja in plan constructia a doua cladiri care vor fi finalizate in acest an, procesul de autorizare fiind aproape incheiat", a declarat Cora Stolz, country head P3 Romania, citata de Mediafax.

 

Cele doua cladiri vor avea in total o suprafata de 75.000 metri patrati. Parcul situat la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pi¬testi cuprinde in prezent opt cladiri si are o suprafata inchiriabila de 215.000 metri patrati, cu posibilitatea de dezvoltare de noi depozite, pe o suprafata de inca 150.000 metri patrati. Printre chiriasi se numara Carrefour, Altex si eMag.

 

"Suntem un dezvoltator specializat si daca vor exista oportunitati, iar piata o va permite, vom face noi achizitii nu doar in Bucuresti, ci si in alte regiuni. Dezvoltarea este a doua parte foarte importanta de strategie pentru echipa din Romania si ne vom concentra pe build to suit (construire la cerere)", a spus Stolz.

 

P3 Logistic Parks din Cehia a anuntat luni finalizarea procesului de achizitie a portofoliului de spatii logistice totalizand 467.000 de metri patrati din Romania (Europolis) si Polonia de la compania CA Immobilien, din Austria. CA Immo a devenit proprietarul complexului in urma achizitiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat inca din 2004 in dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin.

 

P3 detine 141 de depozite in noua tari (2,9 milioane de metri patrati), stabilindu-si o platforma pan-europeana care se intinde de la Madrid pana la Bucuresti. P3 detine, de asemenea, unul dintre cele mai mari portofolii de teren din Europa, cu targetul de a dezvolta 1,6 milioane metri patrati de noi spatii de depozitare in Europa.

 

Vanzarea proiectului din Romania reprezinta a doua tranzactie realizata de CA Immo anul trecut, dupa ce grupul austriac a cedat un teren de 8.200 de metri patrati de pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti catre omul de afaceri Ionut Dumitrescu.

 

Dupa vanzarea Europolis Logistic Park, austriecii detin in Romania un portofoliu imobiliar evaluat la circa 280 de milioane de euro si obtin venituri anuale de peste 30 de milioane de euro din chirii, cele mai importante fiind Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park si Riverplace Semanatoarea. (sursa: wall-street.ro)