CTP, al patrulea in topul celor mai mari dezvoltatori industriali din Europa, continua sa vizeze noi oportunitati de afaceri in afara pietei de origine din Republica Ceha, iar Romania este considerata urmatoarea piata cheie pentru extinderea la nivel mondial a Retelei CTPark .

 

Noul parc logistic CTPark Arad va oferi proprietatea premium de clasa A sub semnatura companiei si unitati disponibile de la 1.000 mp cu posibilitatea de extindere a terenurilor neexploatate. Parcul este adecvat in special companiilor de productie si logistica. Printre actualii chiriasi ai parcului se afla Gebruder Weiss, Schenker si Gefco.

 

Parcul este situat la marginea de sud-vest a orasului Arad. Fluxul intens Arad-Timisoara este generat de investitori implicati in productie si logistica, datorita localizarii sale ideale in vestul Romaniei pe rutele de transport importante care leaga Europa Centrala si de Sud-Est. Cresterea continua a industriei este sustinuta si de costurile atractive ale fortei de munca, o forta de munca calificata si de administratia locala care acorda sprijin. Fluxul intens Arad-Timisoara gazduieste un grup de investitori straini, printre care Continental, Flextronics, Procter & Gamble, Linde Group, Draxlmaier Group si FM Logistic.

 

„Romania este o piata importanta de crestere pentru CTP, si credem ca este momentul potrivit pentru a extinde reteaua CTPark in regiune. Peste 37.000 de oameni sunt angajati in parcurile noastre numai in Cehia, deci intrarea in Romania a CTP poate fi vazuta ca un factor cheie pentru scaderea ratei somajului in orasele si regiunile in care ne-am localizat parcurile. 400 de companii internationale apeleaza la Reteaua CTPark de acasa si stiu ca multe dintre aceste companii cauta in mod activ oportunitati in Romania”, a declarat Remon Vos, directorul general executiv al CTP.

 

Arad este cel mai important punct de legatura pentru transportul rutier si feroviar trans-european din vestul Romaniei, inclus in al patrulea Coridor pan-european care leaga tarile din Europa de Vest de cele din Europa de Sud-Est si de cele din Orientul Mijlociu. Orasul detine o retea extinsa de metrou usor (a doua dupa capitala tarii, Bucuresti) si mai multe linii de autobuz care acopera cea mai mare parte a cartierelor si suburbiilor orasului.

 

Aeroportul International Arad, cu cel mai mare si mai modern terminal de marfuri din vestul Romaniei, se afla la numai 4 km vest de centrul orasului Arad si este conectat direct la varianta de ocolire de vest a Aradului care face parte din autostrada A1.

 

CTP continua sa se extinda in Romania. Dezvoltatorul a finalizat recent predarea unei proprietati de 4.000 mp pentru clientul Fränkische, existent in CTPark Turda. (sursa: dailybusiness.ro)