Procesul de fuziune prin preluarea prin absorbtie a Urgent Curier de catre Cargus a fost aprobat de actionarii Cargus International la inceputul lunii octombrie. In luna iunie, fondul de investitii Abris Capital Partners a cumparat integral Urgent Curier, operator postal cu afaceri de 115,95 milioane de lei in 2013, si a anuntat ca va fi preluata de Cargus International, companie controlata de acelasi fond de investitii din 2012. Anterior tranzactiei, Urgent Curier era controlata de sotii Corina si Sebastian Balasescu, scrie Mediafax.

 

"Abris Capital Partners anunta achizitia Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din Romania. Tranzactia vine la 20 de luni dupa ce Abris Capital Partners a investit in piața de curierat din Romania, prin cumpararea Cargus, in octombrie 2012. Achiziția va fi urmata de fuziunea celor doua entitati, ca parteneri egali", anunta Urgent Curier la 9 iunie. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

 

Urgent Curier si-a inceput activitatea in urma cu 10 ani si a inregistrat in 2013 afaceri de 115,95 milioane de lei, cu 28% mai mult fata de anul precedent, in timp ce profitul net a scazut cu 2,7%, la 10,2 milioane de lei.

 

In urma fuziunii va rezulta un operator cu o flota de peste 1.800 vehicule de curierat, o echipa de 1.800 de curieri si o retea logistica cu 142 de depozite, se preciza in comunicatul Urgent Curier. Conducerea noii organizatii va fi asigurata de Gian Sharp, actualul director general al Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administratie format din managementul Abris Capital Partners si familia Balasescu.

 

Anul trecut, afacerile Cargus International au crescut cu 20%, la 115,68 milioane de lei, in timp ce pofitul net a coborat cu 1%, la 6,53 milioane de lei. Cu birouri in Varsovia, Kiev si Bucuresti, Abris Capital Partners administreaza doua fonduri de investitii.

 

 La nivelul anului 2013, principalii jucatori pe piata serviciilor de curierat au fost FAN Courier - 280,5 milioane de lei, DHL Romania - 220,42 milioane de lei, TNT Romania - 164,41 milioane de lei si UPS Romania - 119,87 milioane de lei. (Sursa: wall-street.ro)