Proiectul Canopus Star este o dovada a parteneriatului de succes dintre Cargill si TTS, initiat in 2008. Investitia de 15 milioane de euro transforma terminalul intr-o structura operationala de inalta performanta, pozitionandu-l drept un punct de reper in ceea ce priveste operarea cerealelor in Portul Constanta.

 

Vasile Varvaroi, director general al Cargill Romania, a declarat: “Dublarea capacitatii de depozitare a terminalului de cereale Canopus permite o intarire a pozitiei strategice a Romaniei in comertul international cu cereal. Totodata, functionarea acestui terminal sporeste capacitatea de depozitare a recoltei, venind in sprijinul partenerilor fermieri”.

 

Finalizarea investiei comune Cragill si TTS in Canopus Star asigura noi parametri de operare pentru un circuit flexibil al intrarilor si iesirilor din depozit. Toate etapele necesare livrarii finale a produselor agricole destinate exportului sunt parcurse cu precizie, la cele mai inalte standard de calitate si profesionalism.

 

Proiectul de investitii de la Constanta a reprezentat, pentru Grupul TTS, un obiectiv strategic, asigurand o fluiditate sporita proceselor sustinute de capacitatile logistice. “Alaturi de Cargill, dorim sa valorificam la cel mai inalt nivel noua dimensiune operationala a terminalului, important pentru exportul cerealelor prin Portul Constanta”, subliniaza Mircea Mihailescu, presedintele Grupului TTS.

 

Prin aceasta noua investitie, Cargill parcurge un pas important in directia cresterii operatiunilor sale agricole in Romania, in baza strategiei de dezvoltare continua a companiei, iar TTS isi completeaza lantul logistic. (Sursa: transport-business.ro)